Welkom! Ik ben Mirjam van oak & blush. Ik creëer en vertel graag verhalen in woord en beeld. Als 9-jarig meisje kreeg ik een wegwerpcamera voor mijn verjaardag en twintig jaar later fotografeer ik nog steeds.

oak
oak is allereerst een ode aan mijn man – een timmerman in hart en nieren, trouw, behulpzaam en een harde werker. Zoals ik op hem aan kan, kun jij erop vertrouwen dat ik het mooiste en beste lever wat betreft foto’s. Zoet hè?
oak staat voor mijn visie, zowel in het dagelijks leven als in mijn manier van fotograferen terug te zien.

“To me, photography is an art of observation. It’s about finding something interesting in an ordinary place… I’ve found it has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.” 

Elliott Erwitt

Bij voorkeur geen statische poses of kunstmatige glimlachen – oke, een paar dan. Liever beleef ik het moment mee door de lens en geef ik af en toe eens een aanwijzing. Voor de lens voelen velen zich een beetje kwetsbaar. Voor mij een uitdaging om je gerust te stellen; je moet je niet ongemakkelijk voelen.
Ik denk daarom ook graag van tevoren met je mee over de aankleding en invulling van een shoot, zodat het echt iets persoonlijks is; wat bij je past.

blush
Ik ga mee in het moment, ben enthousiast en gedreven; dat waar ik warm van word, dat is de blush. Foto’s vangen een moment. Een karakter. Een sfeer. Een gevoel. Iets om te koesteren. Dat ‘vangen’ doe ik graag. Er gaat geen dag voorbij dat ik geen foto maak. En zonder camera zie ik alles nog als plaatjes. Het licht, een gebaar, een uitdrukking of de kleuren… vaak is het moment snel voorbij; dat maakt het voor mij spannend om het goed vast te leggen. Ik houd van spontane beelden. Details. Alledaagse taferelen. Iets fotograferen zoals het is; ik word er blij van.

Ik maak onder andere bruidsreportages, portretten, shoots van families, gezinnen of stelletjes en sta open voor nieuwe ideeën.
Enthousiast? Samenwerken? Ik hoop je snel te ontmoeten. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Liefs,

Mirjam
DSCF4155