lifestyle

In 2019 verhuisden wij naar een boerderij die we verbouwd hebben. Bij het zoeken naar inspiratie, zag ik de Shaker peg rails. Ik was meteen enthousiast, maar ontdekte dat dit niet in Nederland te verkrijgen was. Zelf zijn we uitgeweken naar de Verenigde Staten, maar tegelijk groeide het plan om ons land kennis te laten maken met deze praktische en prachtige rails.

Shakers

Eenvoud, vakmanschap en toewijding

Niet iedereen kent de Shakers – een sekte uit de 18e en 19e eeuw waar veel over valt te zeggen. Hier beperken we ons tot hun leefwijze die zich kenmerkte door eenvoud, vakmanschap en toewijding. Ze leefden zeer ordelijk en hun huishoudens waren dan ook keurig.

Het begin van orde was het schoonhouden van de leefruimtes. Zo hadden de bedden wieltjes en langs alle muren waren stroken aangebracht op twee meter hoogte, met houten pinnen – de overal aanwezige kapstokken die zo typerend zijn voor Shaker-ruimtes. Alles werd zo ontworpen dat het aan die pinnen opgehangen kon worden; stoelen omgekeerd zodat er geen stof zou komen op het zitgedeelte.

Shaker peg rails

Praktisch en prachtig

Waar de Shakers niets overbodigs in huis haalden – dat kun je beter weggeven, vond men – ben ik een enorme verzamelaar. De peg rails in ons huis zijn dus een combinatie van het nuttige met het aangename. Schorten, de bezem en wat kannen voor bloemen uit de tuin, maar ook leuk met een bosje droogbloemen en een mooie tas.

Een kapstok over de hele lengte van de hal, een rail in de badkamer voor de handdoeken en mijn badjas; in elke ruimte is wel een plekje voor de Shaker peg rails.

Bestellen

Maatwerk of per stuk

Een peg rail kan strak, met een ronding of een sierrand, een plank erboven om er nog wat op te kunnen zetten; wat u maar wenst. De rails maken we op maat en naar wens. Ook de afstand tussen de pegs kan op verzoek aangepast worden. De pegs of pinnen zijn ook los te bestellen.

Stuur ons vrijblijvend een e-mail: hello@oakandblush.com